Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

KARASU MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

Okulumuz 2010 yılından itibaren karasu sanayi kooperatifi hizmet binasında geçici tahsisli olarak Eğitim-Öğretime devam etmektedir.

 

 

28.12.2012 1096

Okulumuz Mesleki Eğitim Merkezi Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğünün 09.06.2010 tarih ve 160.01/2674 sayılı oluru ile 2010/2011 Eğitim Öğretim yılında METEM bünyesinden ayrılıp yeni Sanayi Sitesinde bulunan Karasu Sanayi Kooperatifine ait binada Eğitim Öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

 Merkezimiz, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çıraklık eğitim uygulamaları kapsamındaki yeni hazırlanan 31 meslek alanı ve 153 meslek dalında, Karasu İlçe merkezi, Kocaali İlçesi ve köylerine hitaben Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik, İşyeri Açma belgelerini vermekle beraber, çeşitli meslek dallarında kurslarda düzenlemektedir.

 Merkezimiz, Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı, ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında, toplumsal alanımızın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde, sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip kalifiye insan gücünün yetiştirilmesinde misyon üstlenen yaygın bir eğitim kurumudur.

 Merkezimizde ilgili mevzuatlar doğrultusunda kayıt yaptıran aday çırak ve çırak öğrencilerimiz, okul ve çalıştığı işyeri ile sözleşme imzalayarak, okulun planlaması doğrultusunda haftanın bir günü, okulda teorik eğitime tabi tutulurlar. Haftanın diğer günlerinde ise, çalıştıkları işyerlerinde, pratik eğitimleri devam eder. Mesleğinin özelliklerine göre iki-üç yıllık eğitimleri süresince’’ Meslek Hastalıkları ve İş Kazalarına’’ karşı sigortaları Devlet tarafından karşılanmaktadır. Bu eğitimlerini ve açılan sınavları başarı ile tamamlayan öğrencilere Kalfalık Belgesi verilmektedir. Daha sonra ilgili mevzuatlar doğrultusunda gerekli şartları yerine getirenler, ustalık eğitimlerine alınarak, açılan sınavlarda başarılı olanlara Ustalık Belgesi ve en son olarak da, ustalık yeterliliğini kazanmış olanların, yine merkezimizce açılan İş Pedagojisi Kurslarını başarı ile tamamladıkları takdirde Usta Öğreticilik Belgesi almaya hak kazanırlar.